În vizită cu autobuzul turistic prin Brașov

Pentru toți cei interesați să viziteze cele mai importante obiective turistice din centrul orașului Brașov, aceștia o pot face și cu ajutorul autobuzului turistic pus la dispoziție compania de transport public RATBV.

Hop-on Hop-off Bus este autobuzul în care poți urca sau coborî timp de o zi, de câte ori dorești, într-una dintre cele 7 stații de îmbarcare/debarcare iar, după exact o oră, îți poți relua călătoria de unde ai coborât.

Zilnic sunt 10 curse, inclusiv în zilele de sâmbătă, duminică și sărbătorile legale, cu plecări din Livada Poștei (de pe peronul din fața Casei Baiulescu), la fiecare oră exactă, în intervalul orar 09:00 - 18:00.

Autobuzul este ușor de identificat, acesta fiind inscripționat cu mesajul „BUS TURISTIC’’ și logo-ul BRAȘOV TOURISTIC BUS. Prețul biletului de călătorie este de 10 lei, valabil o zi și poate fi achiziționat de la șofer sau de la casieriile din stațiile Livada Poștei și Primărie.

Ruta completă pe care o parcurge autobuzul are o lungime de 6,8 km fiind următoarea:

Livada Poștei – Strada Mureșenilor (Piața Sfatului) – Strada G. Barițiu – Strada C. Brâncoveanu – Strada Prundului – Strada Poarta Șchei – Strada N. Bălcescu – Strada C. Dobrogeanu Gherea – Aleea T. Brediceanu (Aleea de sub Tâmpa) – Strada C. Dobrogeanu Gherea – Strada N. Bălcescu – Bulevardul 15 Noiembrie 1987 – Strada Agrișelor – Bulevardul Iuliu Maniu – Strada N. Iorga – Livada Poștei

Traseul îți permite să vizitezi cele mai importante obiective turistice din centrul orașului, cu acces ușor din stațiile traseului.

  • Stația Piața Sfatului: Biserica Romano-Catolică Sfinții Petru și Pavel; Mănăstirea Franciscană; Casa Mureșenilor; Casa Sfatului - Muzeul Județean de Istorie; Biserica „Adormirea Maicii Domnului”; Biserica Sfânta Treime; Biserica Neagră; Bastionul Graft; Turnul Alb; Turnul Negru; Bastionul Fierarilor (Arhivele Statului)
  • Stația Piața Unirii: Biserica Sf. Nicolae; Prima Școală Românească
  • Stația Colegiul Național „Andrei Șaguna”: Casa Ștefan Baciu; Poarta Ecaterina; Poarta Șchei; Strada Sforii
  • Stația Aleea „Tiberiu Brediceanu”: Bastionul Țesătorilor; Telecabina Tâmpa; Bastionul Țesătorilor; Bastionul Cojocarilor
  • Stația Magazin STAR: În imediata apropiere se află parcarea Spitalul Militar Regina Maria cu 306 locuri
  • Stația Primăria Brașov: Muzeul de Artă; Cetățuia

Autobuzul este dotat cu aer condiționat și internet WiFi. De asemenea, el are un ecran LCD pe care rulează imagini și informații scrise despre obiectivele turistice pe lângă care se trece, în limbile română, engleză și franceză. Mai mult, în interior sunt amplasate și mai multe suporturi în care sunt postate pliante cu informații pentru turiști.