5 trasee de drumeții ușoare pe care le poți parcurge cu familia

Dacă sunteţi în căutarea unei activităţi sportive în judeţul Braşov, drumeţiile sunt o alegere perfectă. Există trasee uşoare, accesibile tuturor, peisajele sunt superbe iar aerul este curat. Muntele Tâmpa poate fi explorat şi oferă mai multe trasee pentru toate categoriile de dificultate. În acest articol îţi vom oferi 5 trasee pe care le poţi parcurge împreună cu familia ta.


1. Traseul Braşov-Tâmpa-Vârful Postăvaru

Muntele Tâmpa are o înălâime de 960 de metri şi face parte din masivul Postăvaru. Acesta este o rezervaţie naturală, ce găzduieşte mai multe specii de plante şi animale protejate. Pentru a ajunge pe Muntele Tâmpa ai mai multe opţiuni: Braşov- Drumul Serpentinelor (traseu de 2.7 km)- Vârful Tâmpa, Braşov- Treptele Lui Gabony (trase de 2 km)- Muntele Tâmpa, sau poţi urca de la Braşov spre Tâmpa cu telegondola. Odată ajunşi pe muntele Tâmpa traseul este marcat şi vă ghidează spre Vârful Postăvaru, unde veţi avea parte de nişte peisaje cu adevărat superbe.


2. Traseul Cascada Urlătoarea

Traseul pentru a putea vedea această cascadă este Gara Bușteni - Cascada Urlătoarea - Gara Poiana Țapului. Durata traseului este de 2 ore iar nivelul de dificultate este uşor. Drumul până la Buşteni se poate face prin două modalităţi: cu maşina sau cu trenul. Odată ajunşi la Buşteni, se pleacă spre Cascada Urlătoarea. Legenda formării Cascadei spune că “Doi băieți iubeau o fată. Fata nu putea alege între cei doi, s-a aruncat în prăpastie și s-a prefăcut în cascadă. Băieții de supărare, s-au transformat în stânci şi munți (Jepii Mici și Jepii Mari) și străjuiesc cascada. Mama fetei s-a transformat în pădurea de la poalele munților, în acest fel putând să își țină în brațe fiica.”


3. Traseul Cabana Cascada Bâlea- Lacul Bâlea

Accesul la Cabana Bâlea Lac se face cu maşina de pe Transfăgărăşan, iar drumeţia începe de lângă staţia telecabinei. Se traversează pârâul şi se merge spre Casacada Bâlea Lac. Traseul este marcat cu triunghi albastru, iar durata acestuia este de 3 ore. Odată ajunşi la Cascadă, vă puteţi bucura de vuietul acesteia şi frumuseţea naturii. Cascada Bâlea Lac are o înălțiime de 60 de metri, căderea acesteia fiind în trepte.


4. Traseul Cabana Piatra Mare

Traseul “Cabana Piatra Mare” porneşte din Dâmbul Morii şi este un traseu cu o durată de 2h şi 30 minute alcătuit din Dâmbul Morii- Canionul 7 Scări- Cabana Piatra Mare. Acesta este cel mai accesat traseu pentru a ajunge la Cabana Piatra Morii. După Dâmbul Morii se ajunge la Canionul 7 Scări, unde traversarea acestuia se face contra cost. De la ieșirea din canion urmează un urcuș susținut prin pădure până în poiana unde se află situată cabana. Traseul fiind destul de popular, poate fi destul de aglomerat în weekend.


5. Traseu Predeal-Cabana Trei Brazi

Punctul de plecare al traseului se face din Predeal, acesta fiind un trseu cu dificultate uşoară şi o durată de 2-3 h. Din Predeal se parcurg cu autobuzul 8 km până în localitatea Muntele Poiana Arsă. Ajunşi la Pârâul Brădeţ, traseul continuă printr-o pădure de fag şi molid până la Pasul Râşnov. De aici, următoarea oprire este la Cabana Trei Brazi.


În concluzie, acestea sunt câteva dintre traseele cu dificultate uşoară pe care le puteţi parcurge. Noi vă sugerăm, să vă echipaţi corespunzător şi să respectaţi instrucţiuniile ghidului, sau cele scrise pe pancardele de pe fiecare traseu


Sursă foto: freepik.com