Cele mai bune restaurante din Brașov

Brașovul, un oraș cu o ofertă gastronomică diversificată, găzduiește câteva restaurante remarcabile care impresionează prin preparate deosebite și ambianțe plăcute. Vom explora cinci dintre aceste locații care aduc un plus de savoare și autenticitate în peisajul culinar local: Dei Frati, Panner, Sub Tâmpa, Trickshot și Ma Pizza. 


Dei Frati 

Fondat în 2015 de frații Vlad și Alex Napar, Dei Frati este un restaurant italian situat pe o stradă pietonală din inima Brașovului. Cu un spațiu mic de 70 mp, Dei Frati a devenit rapid popular printre localnici și turiști datorită preparatelor autentice italiene, inclusiv fructe de mare.  Restaurantul a câștigat premiul "Local gem gone national" pentru expansiunea sa prin Tazz Republic. Acesta oferă un meniu variat, concentrat pe autenticitatea bucătăriei italiene. Printre preparatele vedetă se numără pastele artizanale, pizza cu diverse toppinguri, și fructele de mare proaspete. Meniul include opțiuni precum spaghetti carbonara, risotto cu creveți și midii și pizza. Deserturile tradiționale italiene, precum tiramisu și panna cotta, completează experiența culinară. Restaurantul pune accent pe ingredientele de calitate și rețetele autentice, asigurând o experiență gastronomică de neuitat pentru toți vizitatorii. 


Panner 

Situat între Bran și Moieciu de Jos, Panner este mai mult decât o simplă cofetărie. Este un loc unde tradiția și inovația se întâlnesc pentru a oferi delicii culinare de neuitat. Acest restaurant este renumit pentru preparatele sale delicioase, care îmbină ingrediente de calitate superioară și rețete autentice, păstrate din generație în generație. De la prăjituri clasice la creații inovative, fiecare desert este o explozie de arome și texturi. Printre specialitățile casei se numără: Tort Pavlova, White Fantasy și Red Velvet. Pe lângă calitatea produselor, Panner se remarcă prin locația sa deosebită, cu o terasă care oferă priveliști spectaculoase asupra munților. Atmosfera caldă și primitoare face din fiecare vizită o experiență plăcută și relaxantă. Echipa de la Panner este dedicată să ofere nu doar preparate delicioase, ci și o experiență memorabilă pentru toți cei care le trec pragul. 


Sub Tâmpa 

Restaurantul Sub Tâmpa din Brașov oferă o experiență gastronomică unică, concentrându-se pe rețete tradiționale reinterpretate modern. Meniul lor include o varietate de preparate atent gătite, folosind ingrediente proaspete și de înaltă calitate precum pate de ficat de pasăre, mușchi de cerb, budincă de cozonac, tort de cocos și multe altele. Restaurantul se remarcă prin atenția la detalii și dorința de a oferi o experiență culinară completă și memorabilă. 


Trickshot  

Restaurantul Trickshot din Brașov, situat în AFI Mall, oferă o combinație de gastronomie internațională și activități de divertisment, într-un spațiu modern de 1.000 mp. Meniul este diversificat și include preparate sofisticate și delicioase, perfecte pentru orice ocazie. Aici poți savura burgeri gourmet cu diverse toppinguri, paste proaspete preparate artizanal, cu sosuri savuroase, fripturi din carne maturată și deserturi precum tort de ciocolată și prăjituri artizanale. Restaurantul Trickshot oferă și opțiuni vegetariene, precum și un meniu variat de băuturi, inclusiv cocktailuri. 


Ma Pizza  

Ma Pizza, situată pe Strada Crișului 18 în Brașov, oferă o experiență culinară italiană autentică prin utilizarea aluatului cu maia și a ingredientelor importate direct din Italia. Meniul include diverse tipuri de pizza, toate pregătite după rețete tradiționale italiene, garantând o textură și un gust deosebit. Pe lângă pizza, restaurantul oferă și alte preparate italienești, inclusiv deserturi tradiționale. Livrarea la domiciliu este disponibilă pentru confortul clienților. 


Aceste restaurante din Brașov nu doar că oferă preparate delicioase și autentice, dar creează și experiențe culinare memorabile. Fiecare locație are propriul său farmec și stil, de la eleganța tradițională a Dei Frati și Panner, la inovațiile moderne de la Sub Tâmpa, atmosfera vibrantă de la Trickshot și autenticitatea italiană de la Ma Pizza. Indiferent de preferințele culinare, Brașovul are ceva special de oferit pentru toți iubitorii de mâncare. 


Sursă foto: Freepik

#000000 #ffe5e5