Atracțiile turistice din Brașov necesită dezvoltare și reabilitare. Evoluția turistică este afectată din cauza neîngrijirii lor

Evoluția turistică a Brașovului trece printr-o serie de provocări. Nevoia de îngrijire, dezvoltare și reabilitare a atracțiilor turistice este menționată de 12% dintre proprietarii hotelieri cu experiență în piața brașoveană, conform studiului nostru, „Susținem turismul în Brașov!”. În august-septembrie 2023, platforma CazareBrasov.ro a demarat un studiu la care au luat parte 128 de proprietari de unități de cazare din Brașov. Respondenții la chestionar au contribuit la extragerea unor perspective despre problemele principale ale pieței hoteliere și soluțiile posibile pentru a asigura o dezvoltare a acesteia.  


Problemele principale ale activității turistice a Brașovului 

Datorită experienței în piață și a interacțiunii cu segmente diverse de turiști, proprietarii au putut menționa provocările ultimilor ani din viața turistică a orașului și a regiunii: infrastructura de transport deficitară, lipsa locurilor de parcare, traficul, lipsa evenimentelor și așa mai departe. Un procent de 12% dintre aceștia menționează că atracțiile turistice sunt neîngrijite, promovate deficitar sau consideră că acestea au nevoie de reabilitare și de diversificare. 


Neîngrijirea atracțiilor turistice – un aspect care afectează imaginea orașului 

Numărul mare de turiști ai Brașovului, dar și proprietarii hotelieri sesizează că multe atracții din oraș se degradează și nu au parte de îngrijire corectă din partea autorităților. Aceștia au menționat catacombele, Cetatea Brașovului și Biserica Neagră. Unele dintre cele mai notabile puncte turistice ar trebui să aibă parte de atenție din parte administrației, astfel încât atractivitatea lor să crească.  

Brașovul are parte de atracții turistice valoroase, de o importanță istorică foarte mare, fapt pentru care mulți turiști vizitează orașul și se bucură de acestea. Însă imaginea orașului este afectată și poate cauza pierderea unor turiști dacă nu se iau măsuri în raport cu reabilitarea, îngrijirea și chiar diversificarea atracțiilor. 


Conform răspunsurilor pe care le-au dau jucătorii din piața hotelieră, cererea turistică din ultimele 12 luni este vizualizată diferit. Astfel, 36% dintre aceștia consideră că aceasta a scăzut, în timp ce 39% spun că a crescut. Tendința generală reală este cea de creștere, însă Brașovul poate să se bucure de o și mai mare relevanță turistică dacă soluționează problemele sesizate. 

Studiul realizat de CazareBrasov.ro cuprinde multe alte informații relevante despre piața hotelieră, precum acțiunile pe care autoritățile ar putea să le întreprindă, alte provocări menționate și o serie de soluții. Sunteți invitați să aflați toate aceste informații valoroase accesând raportul detaliat al studiului


Sursă foto: Freepik